"Мирний план стосується всіх сторін"

8 жовтня 2014

Президент Петро Порошенко продовжив телефонні консультації з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Лідери держав обговорили процес мирного врегулювання на Донбасі. Співрозмовники констатували, що відсутність сталого прогресу з виконання Мінських домовленостей, а також продовження обстрілів з боку бойовиків ставлять під загрозу вистражданий план мирного врегулювання. Зокрема, Президент наголосив на необхідності відновлення контролю за українсько-російським кордоном на його окупованій ділянці, створення можливості для виконання українськими прикордонниками своїх функцій при моніторингу ОБСЄ та належному технічному забезпеченні.

Погоджено, що проведення місцевих виборів у деяких районах Донецької та Луганської областей має відбуватися відповідно до українського законодавства, а також в умовах сталого двостороннього припинення вогню, рівних можливостей ведення передвиборної кампанії, залучення міжнародних спостерігачів.

Петро Порошенко подякував за направлення в Україну німецької гуманітарної допомоги, повідомляє прес-служба глави держави. Він повідомив, що 112 вантажівок із гуманітарною допомогою для постраждалих на Донбасі вже прямують до пунктів призначення. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua