"Містечко для морських піхотинців"

Олена ІВАШКО
28 листопада 2014

У морських піхотинців у Миколаєві з’явилося власне військове містечко. Командувач Військово-Морськими силами України, віце-адмірал Сергій Гайдук і голова Миколаївської облдержадміністрації Вадим Меріков перерізали символічну стрічку та оглянули приміщення і територію, де розташовуватимуться підрозділи морської піхоти. Нова військова частина дислокується на території колишньої загальноосвітньої школи соціальної реабілітації на півострові Аляуди.

За словами віце-адмірала, робота з дислокації військового містечка почалася в квітні цього року і була складною, але завдяки підтримці обласної і міської влади вдалося пройти непросту процедуру передачі приміщення з відомства МОН Міністерству оборони України.

Приміщення школи передали морським піхотинцям. Фото надане прес-службою Миколаївської ОДА

«Розміщення морської піхоти в Миколаєві — це один із кроків реалізації директивних документів щодо дислокації Військово-Морських сил, — зазначив командувач. — Я радий, що нам це вдається реалізовувати. Нині містечко на 60—70% відповідає потребам батальйону морської піхоти. Ми з керівниками області обговорили питання дообладнання ще одного корпусу гуртожитку, що дасть змогу нам розмістити тут 200 військовослужбовців-контрактників. Необхідно доукомплектувати камбуз та облаштувати паркову зону та полігон для підготовки».

Розповів командувач і про плани відродження будівництва військових кораблів.

«У нас тепер два проекти. Перший — корвет проекту 58250, який будували на ЧСЗ. А в жовтні підписано контракт між Міністерством оборони України та київським заводом «Ленінська кузня» з будівництва двох артилерійських катерів класу «Гюрза» для виконання завдань на морі й на річці. Сподіваюся, що вони в 2015 році поповнять бойовий склад Військово-Морських сил».

Також стало відомо, що Міністерству оборони планують передати будинок на вулиці Чайковського в Миколаєві, що дасть змогу після реконструкції приміщень забезпечити 40 сімей військовослужбовців житлом. Голова облдержадміністрації Вадим Меріков зазначив, що слід допомогти військовим, щоб вони могли повноцінно виконувати свої функції. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua