"Міжнародний аудит перевірить тарифи"

Юрій МЕДУНИЦЯ
6 червня 2015

Учорашня Година запитань до уряду у Верховній Раді стала чи не найзмістовнішою за останні кілька місяців. Перед депутатами звітували міністри Олександр Квіташвілі, Павло Петренко, Сергій Квіт. У залі навіть зчинилася легка словесна перепалка між членами фракцій коаліції, яка, втім, завершилася запевненням у взаємній повазі й бажанні зберегти демократичну єдність.

Здійснилася мрія багатьох парламентаріїв побачити саме у п’ятницю в залі під куполом Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка. Він не став ходити околяса, одразу ж узявшись до актуальних питань життя держави, вирішення яких безпосередньо залежить від членів парламенту. Він укотре наголосив, що 70 відсотків урядових законопроектів з якогось дива депутати ігнорують. Скажімо, поточного пленарного тижня не проголосовано вісім законопроектів, необхідних для реформування системи державних фінансів, додаткових заходів боротьби з корупцією та виконання всіх умов і вимог для отримання коштів від Світового банку і МВФ. Тому коаліція, на думку Прем’єра, мусила б працювати набагато активніше.

Потішили слух і запевнення про аудиторську перевірку тарифів ЖКГ, які до кінця наступного тижня завершать чотири всесвітньовідомі аудиторські компанії. «Роздамо звіт кожному народному депутатові і знімемо будь-які політичні запитання економічними відповідями на те, як утворювалися тарифи», — наголосив глава уряду.

Крім того, уряд прискорює надання коштів на добудову нового корпусу Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит». Для цього в держбюджеті закладено 500 мільйонів гривень на фінансування добудови у четвертому кварталі 2015 року.

Депутатів Арсеній Яценюк запевнив, що відповідний порядок фінансування буде невідкладно затверджено, і вже з наступного місяця уряд розпочне надавати кошти на довгоочікуване будівництво лікарні.

 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua