"Міжнародний союз велосипедистів порушує рекомендації МОК щодо допуску до змагань представників країн-агресорів"

18 березня

Очільник Мінмолодьспорту Матвій Бідний разом з президентом Федерації велоспорту України Андрієм Грівком звернулися до Міжнародного союзу велосипедистів та Асоціації велосипедистів Гонконгу (Китай) у зв’язку із допуском до змагань TISSOT TRACK NATIONS CUP спортсменів країн-агресорів, які підтримують війну росії проти України. Про це повідомляє пресцентр Урядовий портал.

У листі, адресованому президенту Міжнародного союзу велосипедистів Давиду Лапарт’єну та президенту Асоціації велосипедистів Гонконгу (Китай) Люн Чонг Мін Реймонду, зазначається, що серед атлетів, яким дозволено участь як індивідуальним нейтральним атлетам (AINs) у TISSOT TRACK NATIONS CUP в Гонконгу, Китай, є ті, хто підтримує війну росії проти України: Олександр Дубченко, Нікіта Калачник, Григорій Скорняков, Яна Бурлакова, Аліна Лисенко.

Їм було дозволено брати участь, хоча вони не набрали 250 балів, що мало б зробити їх непридатними для подальшої участі.

Яна Бурлакова також має контракт з військово-спортивним клубом «Динамо».

Допуск цих спортсменів до TISSOT TRACK NATIONS CUP суперечить рішенням та рекомендаціям МОК від 28 березня 2023 року та 08 грудня 2023 року. Такі атлети не можуть брати участь у міжнародних змаганнях, включно з відбірковими турнірами до Олімпіади в Парижі 2024 року.

Незмінною залишається й позиція України, що на тлі досі триваючої безпрецедентної жорстокої військової агресії російської федерації, підтримуваної республікою білорусь, проти України, представники країн-агресорів не повинні бути присутні на міжнародних спортивних аренах у будь-якому статусі.

Підписанти закликають Міжнародний союз велосипедистів та Асоціацію велосипедистів Гонконгу (Китай) врахувати цю інформацію та вжити заходів в межах компетенції, щоб не допустити участі російських та білоруських атлетів – прихильників війни проти України в міжнародних змаганнях, включно з TISSOT TRACK NATIONS CUP та іншими кваліфікаційними турнірами Олімпійських ігор.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua