"Міжнародний Валютний Фонд готовий продовжувати діалог з Україною про надання фінансової допомоги"

7 лютого 2014

Міжнародний Валютний Фонд висловив готовність підтримати Україну в межах реформ, спрямованих на економічну стабілізацію в країні.

Про це заявив у четвер під час брифінгу в Вашингтоні офіційний представник Фонду Джері Райс.

«МВФ готовий підтримувати економічні реформи в Україні, спрямовані на збереження стабільності на макрорівні та відновлення зростання», – наголосив офіційний представник Фонду.

Водночас він зауважив, що умови надання фінансової допомоги Україні залишаються такими, які МВФ «неодноразово озвучував». На його переконання, ці заходи «дійсно здатні допомогти Україні подолати складності і вразливість економіки».

Представник МВФ підкреслив, що Фонд готовий розглянути позиції української сторони, яка останнім часом не виявляла активності в рамках двостороннього співробітництва.

Він також наголосив, що Фонд не пов’язує діалог з Україною про подальшу фінансову підтримку з переговорами, які веде офіційний Київ з Російською Федерацією та Європейським Союзом.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Міжнародний Валютний Фонд в якості умов для надання кредиту називав, зокрема, скорочення бюджетних витрат, підвищення тарифів на енергоносії, а також встановлення гнучкого курсу гривні. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua