ЗУСТРІЧ

Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Віктор Тихонов та Надзвичайний і Повноважний Посол Російської Федерації в Україні, Спеціальний представник Президента РФ з розвитку торговельно-економічних відносин з Україною Михайло Зурабов обговорили питання міжрегіонального співробітництва двох країн.

Основну увагу було приділено організаційним питанням підготовки та проведення другого українсько-російського Міжрегіонального форуму у місті Донецьк під патронатом президентів України і Російської Федерації. Попередньо домовлено, що захід проведуть на початку осені 2011 року. Також форуму передуватимуть два заходи на державному рівні з питань транскордонного і міжрегіонального співробітництва, один з яких планують провести в Санкт-Петербурзі, другий -в Одесі, повідомляє прес-служба віце-прем'єра.

Крім того, обговорено проект плану заходів, підготовлений українською стороною, на виконання Програми міжрегіонального та прикордонного співробітництва України та Росії на 2011-2016 роки; проект Протоколу про внесення змін до Угоди між Кабінетом Міністрів та Урядом Російської Федерації про порядок перетинання українсько-російського державного кордону жителями прикордонних регіонів двох країн та ряд інших питань.