"Мобілізаційний резерв формуватимуть з професіоналів"

Світлана ІСАЧЕНКО
20 березня 2014

Співробітники ліцензованих охоронних структур, які мають відмінну фізичну форму та досвід ведення військових дій, повинні увійти до складу Збройних сил України, вважає керівник однієї з чернівецьких охоронних фірм Петро Данко.

— Події останніх днів, пов’язані з фактичною інтервенцією російських військ на територію України, засвідчили, що в основі мобілізаційного резерву держави, який існує на випадок оголошення особливого періоду, мають бути люди, котрі не тільки пройшли військову або спеціальну підготовку, але й готові до виконання військових завдань, — зазначає Петро Данко. — Наша охоронна фірма надає свою базу для тренувань членам громадських організацій, які готові захищати Україну зі зброєю в руках. Так, ми давно співпрацюємо з ГО «Ніхто, крім нас», до якої входять колишні афганці і воїни-інтернаціоналісти. Наші спеціалісти допомагають їм відточувати майстерність прийомів рукопашного бою, володіння холодною зброєю, штурмової та диверсійно-розвідувальної тактики. Ми усі як один готові негайно стати до лав захисників своєї землі.

Як зазначив військовий комісар Буковини Віталій Чурай, на координаційній нараді в обласному військкоматі намічено конкретні кроки співпраці професійних військових з громадськими організаціями, які сприяють проведенню мобілізації, підготовці тих, хто перебуває в запасі, а також патріотично налаштованих добровольців.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua