"Мобілізованим повинні платити зарплату"

19 вересня 2014

Невиплата зарплати — це порушення законодавства. Але якщо йдеться про невиплату зарплати людині, яка воює в зоні АТО — тут уже можна говорити про порушення не лише законодавчих, а й моральних норм. Так, працівника одного з агропромислових підприємств Кагарлицького району Київщини ще в березні призвали до Збройних сил України для участі у проведенні АТО. А керівництво підприємства з квітня припинило нараховувати йому зарплату, хоча це, за чинним законодавством, є порушенням закону в частині гарантій для працівників на час виконання державних або громадських обов’язків.

Втім, є сподівання, що в цьому випадку справедливість відновиться — після втручання Кагарлицької міжрайонної прокуратури. За результатами відповідної перевірки підприємства розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 175 Кримінального кодексу України (невиплата зарплати).

Прес-служба прокуратури Київської області, повідомивши про це, зауважила, що нині це відомство тримає на постійному контролі питання забезпечення державних гарантій, виплати зарплати та збереження робочого місця тим, кого держава направила для участі в АТО на Донбасі. 

Інна МИКОЛАЄНКО
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua