ПЕРЕГОВОРИ

В Україні позитивно оцінюють прогрес у переговорному процесі щодо укладення Угоди про асоціацію з ЄС, заявив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв на зустрічі з Членом Єврокомісії з питань розвитку Андрісом Пібалгсом.

Це підтверджують останні раунди переговорів, які відбулися нещодавно в Брюсселі, заявив Андрій Клюєв. Він також додав, що в України є чітка політична воля - завершити переговори до кінця 2011 року.

Перший віце-прем'єр-міністр висловив надію на те, що в переговорах, зокрема щодо створення зони вільної торгівлі, Євросоюз, як і Україна, буде займати максимально конструктивну позицію, спрямовану на досягнення компромісу.

Андрій Клюєв повідомив, що найближчим часом урядом буде затверджено План першочергових заходів щодо євроінтеграції на 2011 рік, яким передбачені завдання, спрямовані на створення умов для функціонування зони вільної торгівлі з ЄС.

Під час зустрічі сторони також обговорили перспективи модернізації нашої газотранспортної системи. Андрій Клюєв повідомив, що Україна перейшла від політичних заяв до конкретних дій, і перший етап модернізації ГТС розпочнеться вже цього літа. Він також зазначив, що завершується підготовка угод з ЄС про фінансування програми "Підтримка спільної ініціативи зі співробітництва в Криму" та проекту "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду, етап ІІ", ці документи сторони зможуть підписати найближчим часом, повідомляє прес-служба урядовця.