"Модульні мости допомагають відновленню"

26 березня

У межах проєкту Світового банку «Відновлення основної логістичної інфраструктури та мережевого сполучення (RELINC)» Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури отримало 12 мостових систем (475 метрів) загальною вартістю понад 15 мільйонів доларів США. Мости буде встановлено на місці зруйнованих внаслідок бойових дій.

«Вдячні проєкту Світового банку за системну підтримку у відновленні української інфраструктури. Це сприяє зміцненню обороноздатності та економічному відновленню України», — зазначив віцепрем’єр-міністр Олександр Кубраков.

Закупівлю обладнання здійснив підрозділ ООНUNOPS Ukraine.

Упродовж найближчих тижнів очікується постачання ще шести мостових систем загальною довжиною 238 метрів, а також проведення навчання з їх встановлення. Із грудня 2022 року Україна вже отримала шість модульних мостів від Швеції, 18 — від Чехії, 10 — від Норвегії.

Франція передала три тимчасові мости для визначених локацій. Фінляндія готує пакет допомоги, до якого також увійдуть тимчасові модульні мости,  повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua