ПІДТРИМКА

До Японії, де на атомних станціях сталися аварії, спричинені нещодавніми стихійними лихами, від Гільдії виноробів Молдови буде направлено два контейнери - 28 тис. пляшок - червоного вина, яке сприятиме виведенню з організму радіонуклідів. Його можна використовувати як профілактичний засіб у районах з підвищеним радіаційним фоном. Про це повідомила голова компанії, генеральний директор підприємства Lіon Grі Неллі Сонік.

"Це будуть червоні купажні вина сортів "Каберне", "Мерло", "Каберне-Совіньйон", "Кагор", "Сапераві", "Піно-Нуар". Його потрібно вживати не більше 100 грамів на день", - розповіла винороб, пославшись на сталу думку про те, що червоні вина знижують негативний вплив на організм радіонуклідів.

Вона також нагадала, що за часів СРСР усім членам екіпажів атомних підводних човнів щоденно у меню було включено червоні молдавські вина "Каберне" чи "Кагор", які мінімізовували ризик постраждати від радіації. Щоправда, в Україні свого часу була популярною така приказка: "Як іще разок рвоне, не поможе й "Каберне".

"Ми звернулися до Посольства Японії в Україні та Молдові з резиденцією в Києві, аби з'ясувати, куди і яким чином можна буде відправити наш подарунок", - пояснила президент Гільдії виноробів Молдови.

До речі, у Японії аварії на атомних електростанціях вже спровокували серед населення ажіотажний попит на червоне вино, повідомляє видання "Взгляд".