"Молодь прагне приносити користь"

10 вересня 2013

Результати роботи Всеукраїнського форуму молоді дали чимало підстав для роздумів. На цьому наголосив міністр молоді та спорту Равіль Сафіуллін, підбиваючи підсумки цього представницького зібрання.

«Настав момент, коли ми можемо з упевненістю сказати, що перший справді Всеукраїнський молодіжний форум з успіхом відбувся. Безсумнівно, його можна назвати історичним: і за географією представлених на ньому молодіжних організацій, і за глибиною аналізу молодіжних проблем, і, звичайно, за соціальним статусом, і за тим інтересом, який викликав форум у суспільстві, — наголосив Равіль Сафіуллін. — Яскравим доказом тому стала участь у його роботі Президента Віктора Федоровича Януковича. Вдумайтеся, це сталося вперше з 1999 року».

Такі заходи вчать кожного з нас, дають змогу отримати важливий, неоціненний досвід. «Форум учить організації. По-перше, ми по-справжньому згуртувалися в єдине всеукраїнське молодіжне суспільство, яке здатне об’єднувати навколо себе нові колективи молоді, створювати широку мережу молодіжних організацій. По-друге, форум робить наше співтовариство чистішим, а значить  здоровішим. Він показує справжню силу, творчий потенціал і соціальну цінність кожної молодіжної організації. Таким чином, він допомагає нам здійснювати природний відбір у молодіжному русі. І, по-третє, форум учить нас розпізнавати перспективи зростання, визначати оптимальну траєкторію нашого руху в майбутнє», — резюмував міністр.

Учасники зібрання ухвалили звернення  до молоді України: школярів і студентів, робітників промисловості і трудівників сільського господарства, управлінців і працівників сфери обслуговування, медиків і вчителів, діячів науки, культури і мистецтва.

Форум став історією як справді етапна подія в житті молодого покоління нашої держави. Він об’єднує, спрямовує й надихає на зміни заради кращого сьогодення і майбутнього, йдеться в документі. Тому делегати закликали молодь повною мірою задіяти свій розум, сили і таланти у справі реалізації проголошеної Президентом стратегії модернізації, європейської інтеграції й соціального піднесення держави.

Здійснення цієї стратегії є головною передумовою справдження надій молодого покоління на високі стандарти життя: ∂рунтовну освіту і працевлаштування, доступне житло і гідну оплату праці, якісну медицину і повноцінний відпочинок.

Метою є пробудити молодь до активного громадянського життя, досягти вищого рівня консолідації молоді шляхом розбудови розгалуженої системи молодіжних організацій від центру до областей, районів і селищ, наповнити повсякденне життя молодого покоління суспільно корисними справами, турботою про своє здоров’я і саморозвиток.

«Ми закликаємо молодь не бути байдужими до наших спільних проблем, проявляти ініціативу, очолювати перспективні починання, — цитує текст звернення прес-служба Міністерства молоді та спорту. — Формуймо ж у суспільстві психологію творчого ставлення до будь-якої справи, психологію єднання, психологію переможців!»

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua