"Молодь ставить перед собою амбітні цілі"

30 травня 2015

В останні дні травня всією Україною котиться чарівлива хвиля останніх шкільних дзвоників. Навіть негода на значній території країни не зіпсувала настрою школярам. У цьому переконався Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, який відвідав Щасливський навчально-виховний комплекс, що у Бориспільському районі на Київщині.

«Дороге майбутнє України! Ви і є новою Україною: українська молодь, інтелігентні, розумні випускники, які будуватимуть державу», — звернувся глава уряду до учнів. Прем’єр переконаний, що найдорожчим активом в Україні є не нафта, не газ, а молодь, її розум і спільне майбутнє, яке збудуємо разом. Арсеній Яценюк закликав випускників ставити перед собою найамбітніші цілі й вірити у своє майбутнє й нашу країну. Побажав щастя та впевненості в собі тим, хто сьогодні вступає в доросле життя.

З-поміж 900 дітей була понад сотня вихідців із зони АТО. Прем’єр побажав тим, хто виїхав із зони бойових дій без батьків, аби їхні родини знову були разом, «разом мали роботу, навчання і мали майбутнє в єдиній об’єднаній Україні, де разом і Львів, і Луганськ, і Донецьк, і Сімферополь, і Київ».

Задля цього слід натхненно працювати, щоб Україна стала членом європейської сім’ї, а її громадяни, зокрема й нинішні випускники, вільно подорожували з будь-якого українського міста у європейське. А щоб так і було, вони мають вивчати іноземні мови і мати ширший доступ до інформаційних ресурсів. «Мова — це не тільки засіб комунікації, — цитує Прем’єра департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ. — Це ще й джерело для отримання знань і нової інформації. Я хочу, щоб наші діти користувалися українсько- та англійськомовними сайтами».

Тому влітку у багатьох школах країни мають відкритися дитячі мовні табори, де викладатимуть іноземці — носії мови, які на волонтерських засадах прибули до України. Адже найкращим способом вивчення іноземної мови є комунікація.

Тетяна КИРИЛЕНКО
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua