"Молодий парк від Молодіжного форуму"

Світлана ІСАЧЕНКО
25 вересня 2013

До Прикарпаття на традиційний міжнародний форум «Молодь — нова еліта нації» завітало 300 учасників від молодіжних організацій усієї України, а також Білорусі та Польщі, як мовиться, себе показати та послухати розумних людей. Традиційно делегації презентували свою діяльність, розповідали, чим живе молодь у їхньому регіоні, ділилися напрацьованим досвідом. 

Корисні знання кожен міг почерпнути на засіданнях робочих секцій, присвячених важливим для молодих людей питанням: навчанню та праці за кордоном, організації тимчасової та постійної зайнятості, розвитку молодіжних комунікаційних проектів, ІТ-технологій (зокрема використання соціальних мереж). 

— Ми обмінюємося ідеями, результатами своєї роботи, знаходимо друзів та однодумців, виходимо з пропозиціями співпраці на міжнародні, всеукраїнські громадські організації та дорадчо-консультативні органи при головах облдержадміністрацій задля реалізації спільних проектів та заходів. А набуті на нашому форумі знання кожний зможе застосувати для розвитку молодіжного руху свого регіону, — зазначає голова молодіжної адміністрації Івано-Франківської області Ганна Крисюк.

Франківчани не просто розповіли своїм гостям про розвиток туризму на Прикарпатті (область протягом останніх років входить до трійки лідерів країни за темпами розвитку туристичної галузі), а й на практиці показали і навіть дали випробувати маршрути популярного туристичного проекту «Велокраїна», які проходять у гірських районах. Водночас Інна Величко з Житомира поділилася досвідом щодо створення у своєму місті туристичних об’єктів силами молоді, а Адріан Гай з Польщі розповів про релігійний туризм у Малопольському повіті сусідньої з нами країни.

У писанковій Коломиї учасники форуму встановили рекорд України в номінації «Вперше, масові заходи», висадивши одночасно 600 дерев у новому, закладеному ними Всеукраїнському молодіжний парку. Ще одна ідея, реалізована у ці дні активістами молодіжного руху країни, — відкриття в Івано-Франківську Міжнародного молодіжного центру, призначеного  для проведення прес-конференцій, нарад, зустрічей, навчальних семінарів.

— Молодь Прикарпаття вже давно активно працює та товаришує з однолітками з інших країн, тому ми вирішили створити міжнародний молодіжний центр, щоб об’єднати зацікавлених молодих людей і разом втілювати в життя найрізноманітніші проекти, співпрацювати з молодіжними організаціями світу, — розповіла Ганна Крисюк.   



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua