"Молодят одружував міністр"

16 серпня 2016

Міністр юстиції Павло Петренко став для молодих пар своєрідним весільним батьком. Фото УНIAН

Цієї неділі в Києві у сервіс-центрі «Готово!» започаткували пілотний проект «Шлюб за добу». Київ став четвертим із шести міст, де українці можуть одружитися без бюрократичних перепон і затримок.

«Ми ухвалили рішення, що треба відходити від радянських бюрократичних процедур, які існували в Україні протягом останніх років, коли молоді пари мали чекати місяць, а іноді й більше, щоб зареєструвати шлюб. Факти свідчать про те, що в кожному четвертому випадку пари змушені були шукати шляхи, щоб пришвидшити цей процес. Тому ми створили умови, щоб вільні українці могли вільно вирішувати, коли їм одружуватися», — зазначив під час церемонії міністр юстиції Павло Петренко.

Міністр юстиції нагадав, що 19 серпня аналогічний сервіс розпочне роботу у Львові, а на початку вересня — в Херсоні. «Сервіс популярний серед громадян, про що свідчить статистика одружень за новою процедурою.

З моменту початку роботи проекту в Сєверодонецьку, Одесі та Маріуполі майже 200 українських молодих пар зареєстрували шлюб за цією процедурою», — цитує слова урядовця прес-служба Мін’юсту. Він також наголосив: з наступного року аналогічна процедура працюватиме в усій країні: «Наше завдання як держави — забезпечити якісний сервіс. Українці мають кохатися, а про документи подбає Мін’юст. Це наше гасло, яке ми втілюємо в життя». Очільник Мін’юсту поінформував присутніх, що першими у столиці за новою процедурою шлюб узяли переможці конкурсу історій кохання. Він закликав усі молоді пари, які збираються одружитися, долучатися до конкурсу і стати першими, хто візьме шлюб під час запуску пілотного проекту у Львові та Херсоні.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua