ЗЕМЕЛЬНА РЕФОРМА. Мораторій на продаж землі не буде скасовано, поки не буде прийняте відповідне законодавство. Про це заявив народний депутат України, голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, відповідаючи на запитання журналістів, у вівторок, 4 жовтня, у кулуарах Верховної Ради. 

«Зараз у роботі знаходиться цілий пакет документів щодо введення ринкових операцій із землею. До 1 січня діє мораторій на продаж землі. Але якщо не буде прийнята відповідна законодавча база, парламент продовжить мораторій», - цитує політика прес-служба Партії регіонів.

Олександр Єфремов підкреслив, що сьогодні йде «тиха приватизація землі, коли певні структури, в обхід наявної законодавчої бази, мають по 170-190 тис. га землі».

«Позиція фракції Партії регіонів щодо цього питання зараз відпрацьовується, працюють експертні групи. Є дві думки. Одна група людей говорить про те, щоб дозволити продаж землі виключно фізичним особам - громадянам України, у кількості землі до 2 100 га. А друга група відстоює точку зору, що в одних руках фермера або приватної особи може бути до 50 га землі. Ось з цих питань зараз проходять відповідні консультації», - сказав парламентарій.

Говорячи про експортне мито на зерно, Олександр Єфремов повідомив, що сьогодні це питання розглядається у Прем'єр-міністра.

«Я думаю, що буде прийнято рішення про те, щоб мито на зерно було скасоване», - підсумував він.