"Москва та Пекін підписали угоду про поставки газу"

13 жовтня 2014

РФ і Китай підписали угоду про співпрацю у сфері поставок російського природного газу за так званим східним маршрутом – газопроводом «Сила Сибіру».

Документ підписаний під час зустрічі голови уряду РФ Дмитра Медведєва з його китайським колегою, прем'єром Держради КНР Лі Кецяном, передає УКРІНФОРМ з посиланням на ТАСС.

«За умовами угоди сторони зобов'язалися надавати всебічне сприяння поставкам газу з Росії до Китаю в частині проектування, будівництва та експлуатації необхідної газотранспортної інфраструктури», – йдеться в повідомленні.

Ця угода діє протягом 40 років. Після закінчення цього терміну дія документа автоматично подовжується на подальші 5-річні періоди, якщо тільки сторони не вирішать інакше.

Підписання угоди – обов'язкова умова набрання чинності договором купівлі-продажу природного газу, підписаного в травні цього року між ВАТ "Газпром" і CNPC.

Тоді сторони домовилися про поставки 38 млрд кубометрів російського газу протягом 30 років. Вартість контракту становить 400 млрд доларів. Планований термін початку поставок – 2018–2019 роки. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua