"Мовою поштових мініатюр"

Олена ОСОБОВА
5 вересня 2013

У Луганську вперше відбулася міжнародна пересувна філателістична виставка,  присвячена 22-й річниці Незалежності України та 70-й річниці визволення Донбасу під час Другої світової війни.

На чотирьох стендах представлено унікальні колекції поштових мініатюр — зокрема конвертів та марок, зібраних протягом міжнародної естафети «290 років Донбасу».  Автором композицій є голова ревізійної комісії Асоціації філателістів України Олександр Канівець. Саме він,  невтомно мандруючи  Дніпропетровською, Луганською та Донецькою областями України, а також містами півночі Ростовської області Росії (оскільки вважає, що все це землі Донбасу), зібрав колекції. У кожному з міст він оформляв та відправляв поштову кореспонденцію.

Наприклад, з Лисичанська, який часто називають «колискою Донбасу», філателіст відправив конверт із символічною картиною «Народження Донбасу. Перша шахта в Лисячій Балці». З Лутугиного — конверт із портретом інженера Георгія Лутугина, який першим склав карту Донбасу.

Виставка, яка стартувала в столиці України в День Державного прапора, вже побувала на  Дніпропетровщині, порадувала відвідувачів Луганського обласного краєзнавчого музею й стала одним з урочистих заходів під час річниці визволення від фашистських загарбників Красного Луча,  8 вересня прибуде до столиці Донбасу.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua