"МОЗ реагуватиме на запити людей"

1 березня 2014

«Перед Міністерством охорони здоров’я стоїть багато поточних завдань, які потрібно терміново вирішувати, оскільки ситуація в країні з економікою та з охороною здоров’я не відповідає всім вимогам», — сказав під час представлення апарату відомства його новопризначений керівник Олег Мусій.

Головна мета діяльності МОЗ — збереження і забезпечення здоров’я української нації. Тож реформу охорони здоров’я, попри заяви політиків, ніхто не припинятиме. «Реформа триватиме після того, як буде проведено аналіз щодо методів її впровадження», — передає слова посадовця прес-служба МОЗ.

Також Олег Мусій вважає за необхідне з’ясовувати, чим незадоволене населення. «Міністерство реагуватиме на запити людей, а не на запити чиновництва чи Кабінету Міністрів», — наголосив він.

Окрім цього, в міністерстві для вищого керівництва і для керівництва середньої ланки проведуть так звану народну люстрацію. Цю процедуру розробляє Кабінет Міністрів. «Кандидатури вищого керівництва, тобто заступників міністра розглядатимуть на засіданні коаліційної більшості в парламенті. Оскільки саме коаліція висувала кандидатуру на міністра охорони здоров’я, то вона й пропонуватиме кандидатури заступників», — пояснив Олег Мусій. Міністр означив і нову політику МОЗ:  прозорість у діяльності, чесність і професійне виконання обов’язків. Урядовець також зазначив, що двері до міністерства завжди будуть відчинені.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua