"Мрія Рамоса розбилася в Харкові"

Валерій КАЛІНІЧ
29 квiтня 2014

Три сезони поспіль наставник «Дніпра» Хуанде Рамос не міг обіграти свого колегу по тренерському цеху Мірчу Луческу. Цього року неприємну традицію було порушено. Наприкінці березня підопічні іспанського спеціаліста у вишуканому стилі поклали на лопатки діючого чемпіона країни — 2:0. До цього моменту безпрограшна серія гірників на «Донбас Арені» налічувала 31 матч.

Євген Коноплянка з партнерами на одному диханні пройшли стартовий відрізок весняної частини першості: шість ігор — шість перемог. Але коли жаданий чемпіонський титул виявився на відстані витягнутої руки, «Дніпро» різко пригальмував. Поразка в Одесі поставила під сумнів золоті амбіції четвертої команди країни. Зустріч у Харкові проти «Металіста» остаточно поховала надії на те, що в рік завершення свого контракту Хуанде Рамос зможе нарешті здобути серйозний трофей. Про золоті медалі української Прем’єр-ліги його підопічні можуть забути вже сьогодні. Під загрозою опинилося навіть друге місце, яке дає право зіграти в Лізі чемпіонів.

Невтішними є і перспективи київських динамівців, які в останніх двох турах набрали одне очко з шести можливих. У Донецьку підопічних Сергія Реброва фактично обіграв один футболіст — кращий бомбардир Прем’єр-ліги Мораєс, який забив у ворота Олександра Рибки два м’ячі. Оптимістично налаштовані уболівальники біло-блакитних мріють тепер лише про бронзові медалі. Насправді мова про те, щоб зберегти за собою хоча б четверту позицію і путівку в Лігу Європи.

ТАБЛО «УК»

27 тур

Іллічівець — Севастополь — 0:0Зоря — Говерла — 1:0
Гол:
Маліновський (84)

Карпати — Металург З — 2:2
Голи:
Бартулович (43), Зеньов (56) — Юсов (50), Годін (88)

Металург Д — Динамо — 2:1
Голи:
Мораєс (46, 84) — Калитвинцев (74)

Металіст — Дніпро — 2:1
Голи:
Гомес (36), Бланко (87) — Калинич (82, з пенальті)

Матчі Ворскла — Таврія, Волинь — Чорноморець відбулися вчора.

Лідери: Шахтар — 56 очок, Дніпро — 53, Металіст — 47, Динамо — 47, Чорноморець — 40, Зоря — 39.

Бомбардири:

Мораєс (Металург Д) — 17 м’ячів

Девич (Металіст) — 15

Адріано (Шахтар) — 14

Мбокані (Динамо) — 13

Болі (Зоря) — 12

Селезньов (Дніпро) — 12

Ярмоленко (Динамо) — 11 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua