"Музейні цінності — наші"

29 березня 2014

 

Крим залишається частиною України, і до пріоритетів уряду належить безпека розташованих там культурних об’єктів і цінностей. З огляду на ситуацію, яка виникла на півострові, уряду пропонується внести зміни до документів щодо переміщення та повернення в Україну культурних цінностей. Про це під час брифінгу в Будинку уряду повідомив міністр культури Євген Нищук.

«Раніше було так: музей чи заповідник з дозволу Міністерства культури надає свої експонати за кордон, але залишає за собою право вирішувати, як і коли ці предмети повертатимуть до музею. Це означає, що саме Мінкультури має визначати, куди повертатимуться культурні цінності після закордонних виставок. Адже це національна безпека культурних надбань Української держави», — підкреслив Євген Нищук.

Як нагадує прес-служба Мінкультури, нині за кордоном проходить виставка «Крим — золотий острів у Чорному морі», яку експонують в археологічному музеї Амстердамського університету (Нідерланди). Експозиція виставки складається із 609 предметів із фондів шести музеїв України, чотири з яких розташовані в АР Крим. Нещодавно сепаратистська влада півострова заявила про свої права на ці експонати.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»

 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua