"Музиканти зіграють на даху"

Світлана ГАЛАУР
7 червня 2013

ПРЕМ’ЄРИ. Цього літа Харківська філармонія підготувала для жителів та гостей міста сюрпризи. Найпомітнішим з них стала світова прем’єра кантати «Заповiт», яку представив публіці академічний хор імені В. Палкіна і оркестр. Публіка зустріла прем’єру повним залом, квитки на наступні концерти теж продано.

— Я неначе почула могутній рев Дніпра і побачила скелі, описані в поемі Великим Кобзарем, — ділиться враженнями після концерту студентка Галина Ковтун. — Композитор Омар Ягуби, що написав музику до цього твору, зумів зачепити в моїй душі якусь не відому мені раніше струну, в якій сплелися воєдино любов до рідного краю і власне розуміння свободи.

Цього вечора в залі філармонії звучали «Болеро» Моріса Равеля і симфонія Франца Шуберта. Але це далеко не всі сюрпризи, якими частує обласна філармонія прихильників класичної музики. Незабаром її Академічний симфонічний оркестр дасть концерт на даху оновленого історичного музею на площі Конституції, де планує зібрати ще більше прихильників.

До цього, як відомо, оркестр Харківської філармонії вже виступав на станції метро «Університет», на Південному вокзалі, в терміналі харківського аеропорту, в цеху заводу «Турбоатом» і на навчально-тренувальному полігоні Національного університету цивільного захисту України в селі Фігуровка Чугуївського району. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua