"МВФ готовий до кредитування"

11 березня 2015

Міжнародний валютний фонд підтвердив раніше озвучений план розглянути 11 березня програму співпраці з нашою країною строком на чотири роки з обсягом фінансування 17,5 мільярда доларів і використанням механізму розширеного кредитування (Extended Fund Facility). Тож сьогодні засідання Ради директорів фонду розгляне заявку України на програму (EFF) і припинення програми stand-by.

Після очікуваного позитивного рішення перший транш може надійти до України впродовж кількох днів — до кінця березня. У Мінфіні прогнозують, що перший транш може становити до 60% всього обсягу кредитування. Кошти буде спрямовано на поповнення золотовалютних резервів НБУ і на забезпечення зовнішніх зобов’язань, повідомляє УНІАН.

У МВФ висловили впевненість у тому, що реалізація програми реформ буде успішною, бо уряд України, за словами директора-розпорядника фонду Крістін Лагард, демонструє готовність здійснювати перетворення, реструктурувати банки, скорочувати державні витрати, проводити судову і антикорупційну реформи. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua