"МВС: Ми спостерігаємо небачену явку виборців"

25 травня 2014

На всій території України спостерігається надзвичайна велика активність виборців під час голосування на позачергових виборах Президента України. Про це повідомив радник Міністра внутрішніх справ України Станіслав Речинський під час брифінгу в Будинку Уряду в неділю, 25 травня.

«З моменту відкриття виборчих дільниць спостерігаєте небувала активність виборців. Явка дуже висока», – заявив він.

При цьому Станіслав Речинський наголосив, що на цьому тлі різко контрастує ситуація, яка склалася в Донецькій і Луганській областях, де щодо учасників виборчого процесу «застосовується терор»: «Нинішні вибори унікальні тим, що вони проводяться в двох областях практично в стані війни».

Станіслав Речинський заявив, що з метою забезпечення належного рівня безпеки під час проведення позачергових виборів і охорони громадського порядку залучено 82 тис. 78 працівників правоохоронних органів і 17 тис. 528 членів громадських формувань. Безпосередньо на виборчих дільницях несуть службу 64 тис. 264 особи, а 30 тис. 458 забезпечують охорону порядку в громадських місцях. У резерві перебуває ще біля 5 тис. співробітників правоохоронних органів.

Також станом на 12:00 в органи внутрішніх справ надійшло 19 повідомлень про порушення, які стосуються виборчого процесу (9 з них стосувалися порушень у Донецькій області, 4 – Луганській, 2 – Запорізькій і по одному в Одеській, Тернопільській, Херсонській і Харківській областях). Усі повідомлення пов’язані з пошкодженням приміщень або майна виборчих комісій, зокрема, вони стосувалися спроб підпалу на виборчих ділянках.

 Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua