"М’ясо перевіряють на кордоні"

5 вересня 2013

Відповідно до доручення першого віце-прем’єр-міністра Сергія Арбузова на території України тривають заходи із забезпечення стабільної епізоотичної ситуації та продовольчої безпеки. Для реалізації завдань уникнення харчових отруєнь у регіонах діють мобільні групи в складі співробітників ветеринарної міліції та лікарів державної служби ветеринарної медицини.

Упродовж минулого місяця державні ветлікарі спільно зі співробітниками ветміліції забезпечили заходи з профілактики правопорушень на 363 об’єктах, діяльність яких пов’язана з обігом м’ясної продукції. За виявлені порушення з обігу вилучено десять тонн неякісної тваринницької продукції. А з недбалих торговців м’ясом сумнівної якості в дохід держави стягнуто понад 23 тисячі гривень штрафів.

Через загрозу занесення збудника африканської чуми свиней в Україні створено ветеринарно-міліцейські пости. На них уже перевірили понад півтори тисячі автомобілів, що перевозять м’ясо та вироби з нього, повідомляє прес-служба Державної ветеринарної та фітосанітарної служби. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua