Роман КИРЕЙ,
«Урядовий кур’єр»

Шахраї вигадали нову схему видурювання грошей у довірливих клієнтів. Тепер чимало з них, принаймні, на території Черкащини, діють від імені… прокуратури. Такі собі сучасні «правоохоронці». Зловмисники телефонують громадянам, бізнесменам, керівникам підприємств, установ чи організацій та від імені згаданої установи вимагають у них гроші.

Шахраї відрекомендовуються працівниками чи керівниками прокуратури області. Після цього зловмисники пропонують громадянам за певну суму допомогти у розв’язанні деяких питань або відкрито починають вимагати гроші.

Нещодавно прокуратура Черкаської області заявила, що жодним чином не пов’язана з цією шахрайською схемою.

Правоохоронці закликали громадськість, суб’єкти господарювання, керівників органів державної влади та місцеве самоврядування у випадку отримання подібних дзвінків від імені працівників прокуратури чи інших правоохоронних органів у жодному разі не передавати гроші невідомим особам.

Як наголосили у прес-службі прокуратури Черкаської області, про подібні пропозиції, в тому числі факти незаконних пропозицій чи вимог вирішити питання за допомогою грошей, необхідно негайно інформувати правоохоронні органи.