"На Чернігівщині тала вода прорвала греблю"

8 квiтня 2013

ПОДІЇ. У селі Радянська Слобода під Черніговом тала вода прорвала греблю на ставку площею 32 га і підтопила дачний кооператив, передає УКРІНФОРМ з посиланням на  прес-службу прокуратури Чернігівської області.

«Поблизу с.Радянська Слобода Чернігівського району водою прорвано греблю на ставку площею 32 га, орендованому одним із комерційних підприємств. Частково залито ділянки розташованого поруч дачного кооперативу», – йдеться у повідомленні.

Порив греблі завширшки понад 20 метрів. Загрози підтоплення житлових будинків немає. Збитки, завдані водою, встановлюватиме комісія з питань надзвичайних ситуацій Чернігівського району.

Інформація про подію внесена до Єдиною реєстру досудових розслідувань. Встановлюється, що спричинило безвідповідальне ставлення до функціонування водного об'єкту.

Рятувальники, у свою чергу, евакуюють дачників, які потрапили у водяний полон. Адже в окремих місцях садівничого товариства шар води сягає одного метра. За вихідні з місця підтоплення надувним човном було вивезено вісьмох людей. Крім того, витягнуто на сушу легковий автомобіль.

У сільраді Радянської Слободи розповіли, що безпосередньо в селі води немає, транспорт ходить. Паводком підтоплені лиш погреби, а подекуди й двори жителів садиб, розташованих поблизу річки Білоус. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua