"На Дніпропетровщині затримано сепаратистів"

Наталія БІЛОВИЦЬКА
1 квiтня 2014

Троє жителів Дніпропетровська — двоє чоловіків і жінка (1961—1981 р. н.) вели в соцмережах, ховаючись під різними ніками, протиправну агітаційну роботу, спрямовану на розкол країни, поширювали ідеї сепаратизму. Вони публічно закликали до зміни територіального устрою України. Зокрема закликали просити допомоги та захисту в Росії «від фашистських окупантів і бандерівських гестапівців», розповсюджували мапи, на яких не тільки Крим, а й половина українських регіонів — під Росією, а Україну поділено на Дніпровсько-Слобожанську, Донецьку, Новоросійську республіки.

Однак співробітникам СБУ Дніпропетровщини вдалося з’ясувати справжні імена сепаратистів. Ці люди належать до однієї з радикальних організацій, яка позиціонує свою діяльність як «визвольний рух Південно-Східних регіонів України». А під час обшуків у домівках трійці правоохоронці знайшли комп’ютерну техніку й агітаційно-пропагандистські матеріали деструктивного характеру.

Як повідомляє прес-група УСБУ у Дніпропетровській області, слідчі у досудовому розслідуванні з’ясовують подробиці діяльності антидержавної радикальної організації, причетність до неї й інших осіб. Відкрито кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) стосовно цієї групи осіб.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua