"На Дніпропетровщині зменшилися зарплатні борги"

Наталія БІЛОВИЦЬКА
9 червня 2015

На Дніпропетровщині вчергове влада всерйоз взялася за підприємства, які тривалий час не виплачували зарплату своїм працівникам і накопичили чималі борги. «За завданням голови Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Резніченка встановлено жорсткі вимоги до підприємств-боржників. За словами радника голови Дніпропетровської ОДА Віктора Сергєєва, за два місяці в регіоні заборгованість із зарплати скорочено на 45,5% — зі 132 мільйонів гривень до 72. Так, у квітні повністю розрахувалися із працівниками, сплативши їм 2,3 мільйона гривень, дев’ять економічно активних підприємств Дніпропетровщини. Ще 13 зменшили зарплатні борги на 39 мільйонів гривень.

Також скоротилася заборгованість із зарплати і на заводі «Південмаш». На початку цього року вона становила 65,8 мільйона гривень, а в квітні ця цифра зменшилася на 35 мільйонів гривень. Питання — на контролі обласної влади. На ПМЗ триває аудит, підготовка до повного завантаження підприємства роботою.

Активна робота влади з підприємствами-боржниками дається взнаки. Нині в п’яти містах обласного значення та 15 районах Дніпропетровщини заборгованості із зарплат немає. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua