"На Донбасі потрібна миротворча місія"

3 квiтня 2015

Президент Петро Порошенко провів зустріч із делегацією провідних експертів Європейської ради з закордонних відносин (ECFR). Він поінформував про ситуацію на Донбасі, підкресливши, що за останні місяці Україна змогла відновити Збройні сили, зруйновані колишньою владою, і створити потужний волонтерський рух, який істотно допомагає в забезпеченні військових.

Україна також неухильно дотримується мінських домовленостей. А інша сторона не виконує своїх зобов’язань. «Нам потрібна єдність і солідарність країн ЄС. Звичайно, ми потребуємо економічної, військової, політичної підтримки, однак головне — єдиний чіткий голос Європейського Союзу», — наголосив Президент. Адже українці платять високу ціну за цінності свободи та незалежності й за бажання жити в європейській демократичній країні.

Петро Порошенко закликав підтримати ініціативу введення міжнародної миротворчої місії на Донбасі. При цьому миротворча операція не буде альтернативою місії ОБСЄ, яка має здійснювати моніторинг та верифікацію на всій окупованій території, повідомляє прес-служба Президента.

Екс-міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт наголосив, що завдання української влади — збереження єдності в Україні — коаліції, створеної після виборів і спрямованої на проведення реформ. Він підкреслив, що реформування країни — складний, однак вкрай необхідний для України процес. 

Відділ новин «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua