"На Донбасі Росія сформувала майже 30-тисячну армію"

3 листопада 2014

Росія разом з терористами сформувала на Донбасі армію, у складі якої від 24 до 27 тисяч багнетів.

Про це повідомив у Фейсбуці керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук, передає УКРІНФОРМ.

«На даний момент російсько-терористичні війська завершили формування 4-х ударних угрупувань: – Луганська (район Первомайськ-Луганськ-Станиця Луганська); – Горлівсько-Донецька; – Волновасько-Тельмановська; – Новоазовська. У складі цих угрупувань, за оцінками групи «ІС», близько 14-15 тисяч російських найманців і військовослужбовців РФ, а також 10-12 тисяч бойовиків із місцевих бандформувань», – відзначив він.

Також у складі цих угрупувань 110-115 танків, 250-280 ББМ (бойових броньованих машин) типу БМП, БТР, МТ-ЛБ, 80-100 знарядь ствольної артилерії і установок РСЗО, близько 500 одиниць автотранспорту (від російських армійських броньованих КаМАЗів і паливозаправників до саморобних ган-траків).

«Активно триває «переформовування ополчення». При активному сприянні російських фахівців керівництво «ДНР» і «ЛНР» проводить процес «об'єднання» бандформувань для створення «лінійних частин і підрозділів». На даний момент цей процес не відрізняється успішністю зважаючи на украй низький рівень дисципліни в рядах терористів і їх небажання підкорятися єдиному командуванню», – додав Тимчук. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua