"На Донеччині повністю відновлено рух пасажирських поїздів"

12 лютого 2014

«Наслідки аварії потягу з пропан-бутаном, що відбулася 2 лютого 2014 року в Красноармійському районі Донецької області на залізничному перегоні Удачне – Межова, ліквідовано. Від сьогодні рух всіх пасажирських та приміських поїздів повернуто до звичайного графіку. Вчора було відновлено нормальний режим руху вантажних поїздів на цій дільниці. Також повністю відновлено пошкоджені 150 м залізничних колій та 520 м контактних мереж, підняті на рейки всі 26 вагонів з пропан-бутаном. Складність аварії була високою. Але завдяки чіткій координації та оперативним діям залізничників, рятувальників, пожежних аварія була вчасно локалізована, жертв та постраждалих не було. Наразі продовжується робота з виявлення причин аварії», – сказав Олександр Вілкул, в.о. Віце-прем’єр-міністра, голова держкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

За інформацією Донецької залізниці, на період відновлювальних робіт на перегоні Удачне – Межова, рух пасажирських поїздів на ділянці Красноармійськ – Чапліне було переспрямовано за двома напрямками – через Павлоград та Лозову. Рух поїздів було організовано таким чином, щоби вони не вибивалися з графіку. Для пасажирів з квитками зі станцій або до станцій, які тимчасово не приймали поїзда, була надана можливість дістатися приміськими поїздами до найближчої приймаючої станції без купівлі додаткових квитків.

Нагадаємо, що через аварію потягу з 26 цистернами пропан-бутану, яка відбулася 2 лютого у Красноармійському районі Донецької області на залізничному перегоні Удачне –Межова, зайнялася пожежа, рух залізничного транспорту було зупинено, а після – переведено на обхідні шляхи. Бригади рятувальників, пожежних, залізничників відразу почали роботи з локалізації та тушіння пожару, підняття вагонів з пропан-бутаном на рейки, відтягнення інших вагонів на безпечну відстань.

Для ліквідації аварії було залучене понад 50 одиниць техніки та понад 300 працівників від Укрзалізниці та ДСНС, які працювали в посиленому цілодобовому режимі. Комісією з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під керівництвом Олександра Вілкула було вжито необхідних заходів, щоб оперативно усунути наслідки аварії та забезпечити безпеку людей. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua