Павло КУЩ,
«Урядовий кур’єр»

На прифронтовій Донеччині затримали чоловіка, який здійснив несанкціонований запуск і проліт безпілотного літального апарата над територією однієї з військових частин. Інцидент трапився неподалік Бахмута: помітивши у вечірньому небі дрон, що кружляв над військовим об’єктом, мобільна група бійців негайно приступила до пошуку його власника та місця запуску. Такі дії виявилися своєчасними, бо невдовзі вдалося відшукати любителя вечірніх повітряних спостережень, який на автомобілі вже намагався якомога швидше зникнути з місця злочину.

У автомобілі військові виявили два БПЛА, пристрої для керування ними, ноутбук та інші технічні засоби. Підозрюваного із усім згаданим начинням для повітряної розвідки передали співробітникам СБУ із складу операції Об’єднаних сил.

Розслідування триває, та вже очевидно, що чолов’яга свідомо пішов на порушення відомої заборони про запуск і проліт БПЛА над військовими частинами, базами, складами та іншими об’єктами. Причому у цьому випадку дрони збивають без попередження, а причетних до їх запуску притягують до суворої відповідальності.