"На футбол хлопчаків зібрали міліціонери"

Микола ШОТ
10 жовтня 2013

Тернопільські правоохоронці  зорганізували велике спортивне свято для вихованців шкіл-інтернатів, дітей-сиріт, тих, хто позбавлений батьківського піклування, а також підлітків, які перебувають на обліках в органах внутрішніх справ. «Футбол без меж» — так назвали цей турнір, а його проведення зініціювало МВС України.

На змагання до Тернополя прибули дев’ять команд. За повідомленням начальника сектору зв’язків з громадськістю УМВС України в області Петра Колісника, райони представляли юні футболісти — вихованці шкіл-інтернатів, а от честь обласного центру захищали підлітки, які стоять на обліку в органах внутрішніх справ. Футбол — гра командна. Вона, на думку голови обласної федерації футболу Володимира Мариновського, об’єднує, гуртує, вчить працювати в колективі, а ще виховує, дисциплінує, робить гравців наполегливими, сповнює снаги до перемоги, тож кращої педагогіки для цих хлопчаків годі й пошукати.

Грати у фіналі, безперечно, прагнули всі команди. Тому кожен з матчів ставав запеклою футбольною баталією. Хлопчаки показували добру спортивну витримку, фізичну підготовку, всі свої вміння і навіть хитрощі у протистоянні із суперниками. У завершальному двобої зійшлися «Ліцеїст» із селища Коропець та «Надія» з міста Теребовля. Удача усміхнулася ліцеїстам. До речі, за оцінками суддів, два представники цієї команди, Любомир Перожок і Дмитро Гусак, визнані відповідно кращим бомбардиром і кращим гравцем турніру. Команди та гравці, які брали участь у змаганнях, нагороджені кубками, спортивним інвентарем, футболками, іншими пам’ятними подарунками, дипломами, медалями та грамотами. На Всеукраїнському турнірі «Футбол без меж», що  пройде згодом  у Полтаві, Тернопілля представлятиме саме коропецький «Ліцеїст».



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua