" На Харківщині інвестори відчуватимуть підтримку"

Світлана ГАЛАУР
14 травня 2015

Бізнесмени з Данії висловили бажання інвестувати в енергетику Харківщини. З одного боку їх зацікавив потужний потенціал цієї галузі, з іншого — сприятливий інвестиційний клімат, який створює регіональна влада. Про це повідомив під час зустрічі з керівництвом Харківської області міністр закордонних справ Королівства Данії Мартін Лідегорд.

 Він наголосив, що ті реформи, які заплановані в регіоні — це найефективніша зброя, яку має влада. «Ми дуже зацікавлені у встановленні економічних відносин, особливо нас цікавить співпраця в галузі енергетики. Підписано договір між українським та данським урядами про створення українсько-данського центру з розвитку бізнесу, також і в енергетичному секторі. Данські інвестори вже мають плани й проекти щодо використання побутових відходів для створення енергії. Зокрема ті данські компанії, які вже ведуть бізнес в Харкові, дуже добре відгукнулися про роботу в регіоні», — розповів Мартін Лідегорд.

За його словами, бізнесмени запевнили, що в Харкові зручно вести бізнес, тут сприятлива атмосфера. «Я думаю, такі відносини будуть розвиватися і надалі», — додав Мартін Лідегорд.

Про те, що інвестиційна привабливість Харківщини, незважаючи на військові дії у сусідніх областях, висока саме зараз, запевнив гостя голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін. Він також наголосив, що в Україні буде мир і спокій, і той, хто вкладатиме кошти в економіку області нині, матиме більший прибуток — це закони бізнесу. «Сфера енергетики та переробки найбільш приваблива для інвесторів, ми маємо енергетичний потенціал, який, безумовно, буде їм цікавим. Ми будемо раді датському бізнесу в Харкові й можемо дати гарантії, що кожен бізнесмен буде відчувати підтримку з боку влади», — пообіцяв Ігор Райнін.

Він запевнив данських бізнесменів, що вони будуть захищені на теренах області від будь-яких проявів корупції. Цьому сприятиме запровадження найближчим часом низки регіональних реформ, які входять до компетенції обласної адміністрації та облради. Йдеться про житлово-комунальну сферу, агропромисловий комплекс, систему освіти та охорону здоров’я. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua