ІНВЕСТИЦІЇ

Турки допоможуть відновити систему меліорації в області та побудують сучасне овочесховище. Вже сьогодні вони готові інвестувати у ці проекти, повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов.

Як з'ясувалось, співпраця між харьківчанами та турками пожвавилась після активної участі сторін у регіональних агровиставках, внаслідок чого була створена спільна фірма "Укребаінвест". Саме вона постачатиме в область сучасні системи зрошування турецького виробництва, які для початку запрацюють у Дергачівському або Золочівському районах. Овочесховище ж на 3-4 тис. т з'явиться у Харківському районі.

За словами Юрія Сапронова, будівництво цих об'єктів надзвичайно актуальне для області. За роки незалежності на Харківщині припинили функціонувати практично всі кагати та система меліорації полів. Створення системи крапельного поливу і її впровадження сприятиме збільшенню врожайності в 4-5 разів, що дасть змогу забезпечити область, яка нині здебільшого імпортує вітамінну продукцію, власними овочами. Сільгосппідприємства, що впроваджуватимуть крапельний полив, отримають воду безкоштовно, а Харківська облдержадміністрація підтримуватиме турецьких інвесторів та всіляко захищатиме їх від бюрократичної тяганини, пообіцяв заступник керівника області.