"На Херсонщині російськомовних ніхто не утискає"

21 березня 2014

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська заявляє, що жодного звернення про факти порушення прав російськомовного населення в Херсонській області до неї не надходило.

Про це український омбудсмен заявила сьогодні, 21 березня, на прес-конференції в Херсоні, де перебуває з позаплановою робочою поїздкою, передає УНІАН.

 «Хочу попередити можливі заяви з цього приводу, оскільки події в Криму починалися із заяви Президента Росії Володимира Путіна про те, що в Криму порушуються права російськомовного населення. Відзначу, що до служби Уповноваженого Верховної Ради з прав людини жодного звернення про порушення прав російськомовних на території Херсонської області не надходило. Також, як і раніше, щодо Криму. Це ще до референдуму підтвердив керівник Ради з прав людини при Президенті Російської Федерації», - повідомила Лутковська.

Нагадаємо, Росія анексувала Крим під приводом захисту прав російськомовного населення півострова.

Після окупації російськими військовими Криму нелегітимна влада АРК 16 березня провела незаконний референдум і заявила, що майже 100% тих, хто взяв у ньому участь, проголосували за приєднання Криму до Росії.

18 березня в Кремлі Президент РФ Володимир Путін і нелегітимні керівники кримської влади і Севастополя підписали договір між РФ і Республікою Крим про прийняття до Росії Криму і утворення у складі РФ нових суб'єктів.

20 березня Держдума РФ ухвалила рішення про анексію Криму.

Сьогодні, 21 березня, Рада Федерації Росії одностайно ухвалила закон про анексію Криму. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua