"На Кіпрі запровадять податок на депозити, як альтернативу банкрутству"

18 березня 2013

ПРІРВА ДЕФОЛТУ.  Податок на банківські депозити – це альтернатива банкрутству, яке загрожує Кіпру. Так президент країни пояснив мешканцям острова суперечливу угоду про надання Нікосії фінансової допомоги у 10 млрд євро. В обмін Єврогрупа зажадала одноразового збору на всі банківські депозити, що сягне майже 10% на заощадження в понад 100 тисяч євро. Нікос Анастасіадіс каже: обрав краще з двох лих.

«Я відчуваю свою відповідальність особисто проінформувати вас про останнє засідання Єврогрупи та чесно повідомити про умови, якими нас шантажували: це або дефолт і вихід з єврозони, або рішення про оподаткування банківських депозитів», – заявив президент Кіпру.

Екстрену сесію кіпрського парламенту, на якій мають вирішити, чи запроваджувати податки на банківські депозити, перенесли на понеділок. Голосування відбудеться пообіді. Президент Анастасіадіс хоче бути впевненим, що його партії вистачить підтримки, аби ухвалити непопулярне рішення. Для цього необхідно 29 голосів. Обурені кіпріоти планують влаштувати біля парламенту акцію протесту.

Більше про: Кіпр, Економічна криза, Європейський Союз, Криза у зоні євро

 Copyright © 2013 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua