"На Луганщині бойовики намагалися захопити прикордонний підрозділ «Станиця Луганська»"

22 травня 2014

Вночі поблизу Станиці Луганської на Луганщині озброєні люди напали на відділ прикордонної служби.

Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України.

Як розповіли в Держприкордонслужбі, близько 23.00 до місця дислокації відділу прикордонної служби «Станиця Луганська» під'їхала група з 30 осіб, озброєних автоматичною зброєю, в тому числі кулеметами, і висунула ультиматум здати зброю і звільнити приміщення прикордонного підрозділу. Їм було категорично відмовлено.

Після отримання підкріплення о пів на першу ночі нападники почали штурм із застосуванням автоматів, кулеметів, гранатомета і ручних гранат. З найближчих будинків у прикордонників стріляли снайпери. Бій тривав півтори години.

Прикордонники відбили три атаки на свій підрозділ і змусили нападників відступити. Однак навколо відділу прикордонної служби продовжують зосереджуватися снайпери.

Під час бою з застосуванням гранат прикордонники знищили дві вогневі точки, з яких працювали снайпери. Військові також пошкодили дорожній каток, яким нападники пробили ворота на територію підрозділу.

Серед прикордонників є поранені і контужений.

 

З метою адекватного реагування на різке загострення обстановки на ділянці прикордонної служби «Станиця Луганська» оперативно стягнуто прикордонні резерви, проінформовані Штаб АТО та взаємодіючі правоохоронні органи.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua