"На Луганщині садять ліс замість згарищ"

Олена ОСОБОВА
27 березня 2015

Шкода, що в лісах Луганщини зараз не можна нікому безтурботно гуляти — навколо розтяжки та міни. Але й дивитися на обгорілі лисини навіть з вікна маршрутного автомобіля дуже важко. Тож вирішили перш за все в лісосмузі  на виїзді із Сєвєродонецька в бік Рубіжного висадити саджанці сосни — ще недавно в цьому лісі поблизу маленької каплички тривали бої. Розмінували територію, підготували саджанці. Захід приурочили до Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу в твоїх руках» та Міжнародного дня лісу. Всі, хто брав участь у цьому суботнику, розуміли: подія історична і символічна — вона, можливо, наблизить час закінчення стрільби, через яку так нещадно гинуть дерева.

На півтора гектарах, що підготували для восьми тисяч саджанців сосни, трудилися лісівники й співробітники обласної військово-цивільної адміністрації на чолі з Геннадієм Москалем.

«Ми відновлюємо частину природи, яку втрачено. За 70 років тут такий ліс стоятиме!» — радо резюмував в. о. начальника лісового господарства області В'ячеслав Шевченко.

За його словами, торік бойові дії винищили понад 10 тисяч гектарів «зелених легенів» краю. Збитки, завдані лісовому господарству окремих районів Донецької та Луганської областей в результаті обстрілів та бомбардувань, становлять майже 160 мільйонів гривень. Але відновлювальні роботи вже розпочато — цієї весни, попри немирне перемир’я, заплановано посадити 518 гектарів лісу.

«Не треба боятися, що посаджений ліс знову знищать. Навіть не дивлячись на анонсоване і прогнозоване багатьма «загострення» на фронті, потрібно готуватися до миру і Великодня», — запевнив очільник обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua