"На Львівщині зареєстрували випадок дифтерії"

17 травня 2013

ІНФЕКЦІЯ. У Львівській області вперше за останні чотири роки виявлено та лабораторно підтвердженого захворювання на дифтерію, передає УНІАН з посиланням на головного епідеміолога Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Наталія Тімко.

Так, в Львівську обласну інфекційну клінічну лікарню госпіталізовано 30-річну львів’янку з діагнозом «дифтерія».

«Діагноз  бактеріологічно  підтверджений – виділена коринебактерія дифтерії gravis tox+. Стан хворої середньої важкості. Проводиться комплекс лікувально-діагностичних заходів», – повідомила Тімко.

Вона також зазначила, що у Львівській області захворюваність на дифтерію не реєструвалася з 2009 року – коли був зареєстрований один випадок.

«Оскільки є незахищене від дифтерії населення, то виявлення лабораторно підтвердженого випадку дифтерії свідчить про небезпеку подальшого поширення цього захворювання», – відмітила Тімко.

ДОВІДКА. Дифтерія — гостре інфекційне захворювання, яке викликається паличкою Леффлера та характеризується фібринозним запаленням з утворенням плівок, найчастіше на слизових оболонках ротоглотки та дихальних шляхів, загальною інтоксикацією, ураженням серцево-судинної, нервової систем та нирок. Інфекція передається повітряно-крапельним шляхом; джерела інфекції – хворі та бактеріоносії. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua