"На Львівщині засудили банду, яка викрадала людей"

24 жовтня 2013

Троє членів організованого злочинного угруповання, яке діяло на Львівщині і викрадало людей з метою викупу, отримали тривалі терміни ув’язнення, а четвертий – довічне.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в прес-службі обласної прокуратури.

«Управлінням прокуратури Львівської області підтримано державне обвинувачення у кримінальній справі стосовно чотирьох членів організованої групи. Їх обвинувачено в тому, що у 2002 році з метою вимагання 300 тисяч доларів США вони вчинили розбійний напад, поєднаний із насильством і викраденням двох громадян Чехії та громадянина України», – зазначила речниця прокуратури Маряна Гайовська.

Пустомитівський районний суд призначив учасникам злочинного угрупування покарання у вигляді позбавлення волі від 8 до 13 років з конфіскацією майна, а одному, із врахуванням його попередньої злочинної діяльності, – довічне позбавлення волі.

За словами речниці прокуратури, злочинці силоміць утримували зазначених осіб у дачному будинку. Погрожуючи зброєю, члени організованого злочинного угруповання незаконно заволоділи грошовими коштами потерпілих на загальну суму понад 535 тисяч гривень.

Лише на третій день після передачі вимагачам грошей потерпілим вдалося розбити вікно, втекти та звернутися у правоохоронні органи. Завдяки скоординованим діям правоохоронців, прокуратури, а також співпраці з правоохоронними органами Республіки Чехія злочин було розкрито, а кримінальну справу про обвинувачення зловмисників скеровано до суду. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua