"На меморіалі рекордсмена відзначилася молодь"

30 жовтня 2014

Днями у  вінницькому спорткомплексі «Колос» за підтримки обласного відділення НОК України відбувся меморіал чотириразового рекордсмена світу з важкої атлетики Анатолія Житецького.

Серед почесних гостей був і 82-річний Віктор Войцехівський, майстер спорту з важкої атлетики, тренер збірної штангістів  Турбова — селища міського типу, що у Липовецькому районі Вінниччини. Замолоду він  був учнем Анатолія Житецького.

— Анатолій Житецький був не лише високопрофесійним спортсменом і тренером, а й працелюбною, порядною і чесною людиною. Під його керівництвом вінницька збірна їздила на змагання не лише СРСР, а й до Німеччини, що було винятковим у ті часи, — поділився спогадами Віктор Войцехівський.

На поміст того вечора виходили понад сорок спортсменів. Це були представники міста над Бугом, Жмеринського, Тульчинського і Крижопільського районів. Гостей з інших регіонів не виявилося. Адже провідні штангісти відпочивали після нещодавнього чемпіонату України. Тому на меморіалі в основному виступала молодь, резерв обласної збірної. За словами головного судді меморіалу, майстра спорту міжнародного класу, чемпіона світу серед студентів Костянтина Соцкова, допускали штангістів починаючи з третього дорослого розряду.

Наймолодшим учасником і водночас призером меморіалу Анатолія Житецького виявився 13-річний вінничанин Олександр Невмержицький. Юнак вирішив зайнятися важкою атлетикою, щоб бути сильним і мужнім. Саша тренується три роки. В ривку підіймає 50 кг, штовхає 65 кг. До важкої атлетики його залучив батько. А кумир хлопця — олімпійський чемпіон Олексій Торохтій.

Під час нагородження призерів голова Вінницького обласного відділення Національного олімпійського комітету, дворазовий олімпійський призер Павло Хникін вручив подарунки провідним штангістам Вінниччини: віце-чемпіонці країни Любові Кураченко (Тульчин) і вінничанину Олександру Драчу, який увійшов до першої десятки на чемпіонаті України. Вони також взяли участь в меморіальному турнірі.

Найближчим часом Вінниччина сподівається підготувати одного-двох  кандидатів до олімпійської збірної країни. 

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua