"На месу Папи Римського в столиці Філіппін зібралося шість мільйонів вірян"

19 сiчня 2015

У неділю Рісаль-парк у Манілі не вмістив всіх охочих побачити Папу Римського. На урочистій месі у столиці Філіппін організатори очікували близько шести мільйонів вірян. Якщо цифри підтвердяться, це богослужіння стане найбільш велелюдним в історії Ватикану. Двадцять років тому Папа Іван Павло ІІ зібрав у столиці Філіппін 5 мільйонів осіб.

Богослужіння цієї неділі, яке тривало майже три години, стало кульмінацією візиту Папи Римського до найбільш католицької країни Азії і відбулося у завершальний повний день його відвідин.

День цей розпочався із зустрічі понтифіка з релігійними лідерами та молоддю в університеті Святого Хоми, найбільшому католицькому навчальному закладі азійського регіону. Зустріч пройшла надзвичайно емоційно. Кілька дітей розповіли про їхнє життя та досвід виживання на вулиці. 12-річна Глізель Паломар запитала Папу, чому Бог дозволяє дітям страждати.

«Зверніть вашу увагу! Ця дівчинка сьогодні поставила запитання, на яке немає відповіді. І вона не могла завершити, слова плуталися із сльозами. Це – велике запитання до всіх нас: чому діти страждають?

Світ потребує навчитися плакати разом з нужденними. Тільки, коли ми зможемо плакати через співчуття ми зможемо наблизитися до відповіді на поставлене запитання», - заявив Папа Римський.

За даними ООН понад мільйон дітей без батьківського нагляду живуть на філіппінських вулицях. Під час свого візиту до країни Папа закликав захистити дітей, просив владу боротися із корупцією та соціальною нерівністю. Папа Франциск повертається до Ватикану в понеділок.

Copyright © 2015 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua