"На Миколаївщині готуються до демобілізації"

Олена ІВАШКО
12 березня 2015

Миколаївська область активно готується прийняти військовослужбовців, які невдовзі повернуться із зони бойових дій на сході країни. Як повідомили в облдержадміністрації, вони розробляють програму фізичної й психологічної реабілітації бійців. На найближчій сесії обласної ради внесуть зміни в статут обласного шпиталю інвалідів війни, де зможуть проходити реабілітацію і лікуватися воїни, що прибудуть із зони АТО. Готується прийняти військовослужбовців і санаторій «Інгул», щоб забезпечити фізіологічну реабілітацію військовослужбовців. До спільної справи залучають волонтерів, благодійні фонди.

Водночас із підготовкою до демобілізації не менш важливою справою є виконання завдань, пов’язаних з четвертою хвилею мобілізації. Голова облдержадміністрації Вадим Меріков зазначив: «Я думаю, що мир дуже крихкий, тому мобілізація вкрай необхідна. Дуже важливо змінити тих бійців, офіцерів, які близько року перебувають на передовій, несуть службу і захищають нашу Батьківщину. Миколаївська область виконала план з мобілізації на 52%. Це чимала кількість людей, яких направили до військових частин Збройних сил України і МВС».

Сьогодні до військкоматів приходять і добровольці, їх близько 10% мобілізованих. Добровольці є у всіх містах і районах Миколаївської області, проте не дуже активно проходить мобілізація в місті Миколаєві. Є добровольці і серед чиновників, повістки отримали й депутати місцевих рад. 

Але, на жаль, є і ті, які ухиляються від мобілізації і не вважають за потрібне захистити своїх співгромадян від агресора. Уже складено понад 200 протоколів стосовно тих, хто ухиляється, відкрито 15 кримінальних справ.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua