Олена ІВАШКО,
«Урядовий кур’єр»

У ході проведення операцій «Акциз-2018» та «Мережа-2018» у Миколаївській області припинено незаконне перевезення фальсифікованих алкогольних напоїв з метою подальшого збуту. Загальна вартість вилучених товарно-матеріальних цінностей складає понад 1,6 мільйонів гривень.

Операцію успішно провели співробітники податкової міліції Миколаївської області спільно із співробітниками обласного управління патрульної поліції, управління захисту економіки у Миколаївській області Департаменту захисту економіки Нацполіції України та Азово-Чорноморського регіонального управління Державної прикордонної служби України, під процесуальним керівництвом прокуратури Миколаївської області.

У рамках досудового розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 204 Кримінального Кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів), встановлено, що на території Миколаївщини здійснюється незаконне транспортування фальсифікованих алкогольних напоїв, придбаних через мережу Інтернет, з метою подальшого збуту.

Фальсифікований алкогольний продукт транспортувався у тарі типу «Bag-in-Box». На підставі ухвали суду проведено обшук транспортного засобу, за результатами якого з незаконного обігу вилучено вісім тисяч літрів фальсифікованих алкогольних напоїв орієнтовною вартістю понад 1,3 мільйони гривень, а також транспортний засіб. Наразі відібрано зразки вилученої у ході обшуку рідини для проведення експертизи з метою її дослідження щодо відповідності вимогам ДСТУ. Вилучену продукцію передано на зберігання уповноваженому підприємству. Тривають подальші слідчі дії.