Миколаївські виноградарі очікують у поточному сезоні врожай наполовину більший минулорічного. Як зазначив кандидат економічних наук, директор корпорації «Миколаївсадвинпром» Вадим Филиппович, минулого року сільгосппідприємства Миколаївщини, які займаються промисловим вирощуванням винограду, зібрали 17,9 тисяч тонн ягід, цьогоріч очікують до 27 тисяч. «У 2017-му році урожай було втрачено через аномальні заморозки, до мінус 5ºС, які спостерігалися у квітні-травні. Вони завдали чималих збитків виноградарям», – зазначив Вадим Филиппович. Наразі на виноградниках області ще кипить робота, завершити збирання врожаю більшість підприємств планують вже за кілька днів. Термін збирання ягоди цьогоріч довелося продовжити через брак робочих рук, проте суха та тепла погода сприяє виноградарям. Паралельно триває і переробка винограду на виноматеріали. У цьому році планується отримати близько 1,8 мільйона декалітрів високоякісних виноматеріалів.