"На околиці Сум побудували амбулаторію з житлом для лікаря"

Олександр ВЕРТІЛЬ
23 вересня 2014

На віддаленій околиці Сум, яку городяни називають Лукою-Баранівкою і де переважає приватний сектор, введено в експлуатацію нову амбулаторію  сімейної медицини. Відповідні кошти надано з міського бюджету, а придбати меблі допоміг один з місцевих банків.

Відтепер уперше в історії Сум понад 5500 жителів окраїнного мікрорайону матимуть швидкий  доступ до сучасної медицини, а не вирушатимуть до центру міста, щоб потрапити на прийом до лікаря.

Як наголосив міський голова Олександр Лисенко, нині, коли багато медичних закладів та установ закривають, посилаючись на скруту та негаразди, у слобожанському обласному центрі навпаки — вводять в експлуатацію нові. Двоповерхова споруда забезпечена апаратурою та устаткуванням. Тут обладнано  спеціалізовані кабінети, передбачено денний стаціонар на 6 ліжок, є кардіограф тощо. Штатним розписом передбачено 13 лікарів та обслуговуючий персонал.

На другому поверсі — двокімнатна квартира для лікарської сім’ї.

Заступник міського голови Сум Степан Пак, до речі, лікар за фахом, повідомив, що незабаром амбулаторія на Луці-Баранівці одержить карету швидкої допомоги та легковий автомобіль для виїздів до пацієнтів.

Водночас, за словами посадовця, у місті тривають роботи ще на одному об’єкті — на вулиці Антонова. На початку 2015 року тут також стане до ладу амбулаторія. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua