"На олімпіаді в Іспанії учень з Черкащини виборов «срібло»"

Владислав КИРЕЙ
28 жовтня 2014

Улюблений шкільний предмет десятикласнику із села Іваньки на Черкащині Андрію Дубині дуже допомагає орієнтуватися у світі. Завдяки поглибленому вивченню географії він добре усвідомив, яка розмаїта наша планета. 

— А що очікує на нашу цивілізацію в майбутньому? Яке місце України в сучасному світі? Ми часто міркуємо над цим з однокласниками та нашою вчителькою географії Оленою Олександрівною Іщенко, — розповідає хлопець.

В очах Андрія Дубини горить вогник далеких мандрів. Фото з сайту Міністерства освіти і науки України

Нагода поміркувати на ці та інші географічні теми на значно вищому рівні з’явилася недавно у десятикласника під час участі у VІІІ Міжнародній учнівській олімпіаді з географії, яка відбулася в іспанському місті Сантандер. Участь у змаганнях взяли команди з 21 країни світу. Україну представляла команда з чотирьох учасників — Волинської, Донецької, Черкаської областей та міста Києва.

Програма олімпіади передбачала виконання учнями теоретичних та практичних завдань з наукових напрямів: геологія, гідрологія, метеорологія, астрономія та охорона навколишнього середовища.

Було дуже нелегко, кажуть учасники змагань. Та команда українців не підвела — за підсумками олімпіади, вона здобула дві срібні та дві бронзові нагороди. Окрім Андрія Дубини, «срібло» виборов учень Макіївської загальноосвітньої школи І—ІІІ ступенів №108 Макіївської міської ради Донецької області Ігор Кендюхов. «Бронзу» здобули учень 11-го класу гімназії №178 міста Києва Антон П’янков та учень 11-го класу навчально-виховного комплексу «Нововолинська спеціалізована школа І—ІІІ ступенів №1 — колегіум» з Волинської області Роман Воробей.

— Мрію побувати в інших країнах, перевірити свої теоретичні знання, — зізнався срібний призер олімпіади Андрій Дубина. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua