"На останню месу Папи Франциска в Бразилії зібралися мільйони вірян "

29 липня 2013

МОЛОДЬ І ЦЕРКВА. Понад мільйон, а за даними організаторів – близько трьох мільйонів вірян зібрались на месу Папи Франциска на пляжі Копакабани в Ріо-де-Жанейро.

Грандіозна меса була приурочена до завершення Всесвітніх днів католицької молоді. Сьогодні Папа Франциск після тижневого візиту залишить Бразилію, аби повернутися до Ватикану.

Серед офіційних гостей на богослужінні були присутні президент Аргентини Крістіна Кіршнер, президент Болівії Ево Моралес та президент Бразилії Джилма Руссефф.

Під час меси Папа звернувся до присутніх із закликом не втрачати віру та наснагу, аби запровадити позитивні зміни в суспільстві та збудувати нову модель світу.

«Ви потрібні Церкві. Їй необхідний ваш ентузіазм, ваша творчість і щастя, притаманне вам. Ось лише кілька слів: йдіть без страху, аби служити. Дякую! Церква молода!»

Упродовж меси понтифік повідомив, що наступним місцем проведення Всесвітніх днів католицької молоді, запланованих на 2016 рік, стане польське місто Краків.

Під час богослужіння на пляжі панувала спокійна й радісна атмосфера. До танців та співів, якими професійні виконавці розпочали свято, невдовзі приєдналися і офіційні гості, і священики, і більшість вірян.

 Copyright © 2013 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua